Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 16:05 - Пенсионното робство на Брюксел
Автор: darybg Категория: Новини   
Прочетен: 2258 Коментари: 3 Гласове:
0




image Снимка Новинар

 Наскоро прочетох, че трябва да синхронизираме нашето пенсионно законодателство с това на евросъюза, т.е да работим до 68 години независимо от пола! Такава била практиката в някой от по-развитите членки на съюза.

Не знам как да го коментирам това.

Първо, всеки човек се чувства по различен начин с напредване на възрастта.
Второ за никого не е тайна въпреки словоизлиянията в медиите и къде ли не че у нас има дискриминация по възрастов и полов признак
Трето недоумявам всъщност, колкото и цинично да звучи, защо трябва масово хората да измират преди даже да са се пенсионирали.

Получава се до болка познатата ни практика, една държавна институция да не знае какво се прави в другата в случая специалистите от Социалното министерство, дали са се консултирали с тези от Здравното такова относно продължителността на живота у нас и причините за ранната смъртност на хората. Съдейки по смелите изказвания на Тотю Младенов едва ли! Между другото далече са двете сгради има няма 300-400 метра. Но...работата си е такава у нас администрация много, полза никъква.

Пиша за тази консултация, защото се чу, че едва ли не това увеличение се налагало поради, забележете тенденцията за повишаване на възрастта на хората!!! Е това ако не е цинизъм! Вместо да се даде възможност и право на свободен избор за работа след определена възраст то направо се задължават хората да работят пък който устиска до пенсия (в повечето случай мизерна), устиска, а който не ...чиста печалба от пенсионните фондове за господа управляващите прикрити зад физономията на държавата!

Засрамен от глупавото си изказване министърът даде назад само два дни след като хвърли бомбата. Замисляйки се сериозно за смисъла на това да получавам пенсия аз така и не можах да си отговоря дали правилно си влагам средствата и въобще ще получа ли такава ...ако доживея до тогава! А вие как мислите...?




Гласувай:
0



1. анонимен - За мен ходенето на работа е като каторга - безисходница и непосилен труд
28.09.2009 18:31
Мисля, че в края на краищата, сега и да дръпнали назад, след 2-3 години ще го прокарат - нали трябва да се даде възможност на раята да свикне с мисълта!
Като положителна опция се споменава доброволното продължаване да се работи - но то ще е само за няколко години, т.е. 2-3-4... А на мен ми остават цели 11 и не знам как ще ги изкарам, след като вече започвам да забравям, губя шофьорските си навици, още от сега се чувствам определено преуморена от това отсъствие от вкъщи след ден, ден след ден и всеки ден, и всеки ден и не му се вижда края...

52 годишна, с 30 годишен трудов стаж мечтателка за пенсия
цитирай
2. анонимен - Да права сте!
29.09.2009 09:19
Абе, то това не е държава, никъде по света няма такива изисквания и такова мизерно заплащане, наистина сме като роби....ама сами сме си виновни защото търпим! То затова и турчулята пет века сме ги търпели, хранили и дундуркали....
цитирай
3. анонимен - Откъде пари
29.09.2009 12:17
Говори се, че това е единствения начин да се осигурят пари за настоящите пенсионери. Казват - населението застарява, защото младите отиват зад граница (и с право). И не само младите, но и хора в зряла възраст - който може, напуска страната, и то е ясно защо. Защото в развитите страни няма работещи, които да мизеруват - там който работи, живее добре. А тук и да се спукаш от работа, пак те чака мизерия после с пенсията - това е положението. Добре са само тези пенсионери, които дават нещо под наем или поработват допълнително (не, че много им се работи, но 200 лв пари ли са!!!)
И ето, при появата на още пенсионери просто няма кой да работи, за да дойдат пари за сегашните.
А това, че париците са изпапкани не по предназначение, източени и пр. е друга тема. Просто няма от къде да ги вземат и това било начина. Дали е вярно - не знам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darybg
Категория: Туризъм
Прочетен: 54389
Постинги: 21
Коментари: 30
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930