Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 17:56 - Билет.....за рая?!.. - Живот за 6 евро!
Автор: darybg Категория: Туризъм   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2009 19:51


image  Снимка AP  в. ДНЕВНИК

Да бъдеш или да не бъдеш... това е то, въпроса които винаги ни е терзал?! Ние българите сме доста изстрадал народ. Като се върна назад в нашата дълга, славна и горда история все на такива факти се натъквам. Факти печални, куриозни, до болка познати.... Ние българите сме свикнали движението. Нация дошла от степите на Азия през Волга, народ сплотил се с славянския етнос по нашите земи. Определено последните 13 века сме си тук на нашето място в нашето кътче - България. Много гости идваха у нас, то не бяха византийци, после "гостоприемно турско присъствие" цели пет века, после малко свобода, после идеологическото бреме на комунизма и сега ?........Всъщност сега какво?

А иначе много обичаме движението, първо бягахме през Куба в Канада, после имеше голям наплив за зелени карти в щатите, после куп фиктивни бракове в Западна Европа, после просто хей така малко тук и там и накрая в Испания да строим, ами да, обичаме да се движим и видиш ли преди 12 -13 години взехме, че тръгнахме да обикаляме и да разглеждаме света! Този отишъл в Истанбул, друг до Скопие, трети в Париж, четвърти в Берлин и така бавно но славно се завъртя някак колелото на родния туризъм... Завъртя се, но някак си по-нашенски с много и големи грешки и странното е как ги допускат тези грешки хора,  които се занимават не от вчера с бранша...

Пиша това, защото в събота загинаха невинни 15 наши сънародници, които днес жалим, светла им памет на хората! Пиша това с известна доза ирония, защото след 1990 година през управлението на този важен и стратегически отрасъл, като ТУРИЗЪМА преминаха какви ли не личности..., но къде остана държавата и защо тя абдикира. Много тъжно и нелепо изглеждаше министър Трайков в новините вчера по време на импровизираната пресконференция след трагедията. Как така той не можа да каже нищо за тази наша фирма превозвач (туроператор) и организатор на това фатално  за хората пътуване? Къде се намира той и къде фирмата? Впрочем да не би да става въпрос за два отделни субекта в две отделни държави? АБСУРДНО е ДА има такива недоразумения на такава  висока позиция на власт! И колко ли още хора трябва да загинат за да има КОНТРОЛ ? Кой какво прави за да знаем дали е официално лицензирана една фирма, да има РЕД, да се спазва ЗАКОНА, .....Няма вероятно ясен отговор!  А закони има, но кой и как контролира тяхното изпълнение?

И на малките деца им е ясно, че няма как да има нормална екскурзия с две нощувки превоз и храна за сумата от 150 лева на човек, защото посредниците, а те са повече от един няма от къде да печелят ...освен ако не го правят от въпросният плаващ ковчег  "ИЛИНДЕН", срещу 6 евро на човек коеито обаче не го вярвам. Лично преди години и аз съм попадал на такива "изпилени" в ценово отношение екскурзии и до Охрид и до Кавала и на други близки места , но съм се убедил ,че няма да повторя!

Драги сънародници, мислете преди да купите една услуга, стока или продукт ,защото евтиното винаги излиза твърда скъпо, а в случая се оказва дори и ...смъртоносно!

Бог да прости невинните жертви на престъпното равнодушие и жажда за пари!

А иначе добре, че поне премиер с човешко сърце имаме!

Защото е жалко да си отиват невинни хора заради безумието на други хора!

Амин!

Вместо послеслов: Докато писах тези редове в медиите изтече поредната печалноизвестна новина в България има над 800 нелицензирани туроператора....




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darybg
Категория: Туризъм
Прочетен: 54331
Постинги: 21
Коментари: 30
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930