Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2009 10:20 - ДО МОРЕТО И НАЗАД....!!!!
Автор: darybg Категория: Туризъм   
Прочетен: 2781 Коментари: 2 Гласове:
2



 

image

Здравейте както Ви обещах тук ще пиша правдиво и без грим това което съм видял по време на пътуванията ми из нашата страна.

И така тази година решихме да отдъхнем на българското черноморие. Естествено семейно и естествено очаквахме гости от Русия (дъщерите на съпругата ми).

Ваканцията е подготвихме бързо предвид трудното съгласуване на отпуските. Все пак 5 човека и то всичките работещи на различни места.

Ние тръгнахме от София, а те от Москва. Среща на 31 юли - летище Варна.

Пътувахме с влак до морето - Варна. Да доста забавно и продължително близо ...10 часа през Пловдив, Карлово, Сливен, добре че в Стара Загора не минахме. Обикновено влак избирам защото може да се разтъпча а в автобуса си в пъти по скован. Сутринта след дълги очакване "акостирахме" на гара Варна. Ура казах си ето , че морето е близо! Едва ли някой не се радва, че е пристигнал там! Обаче още с излизането от гарата се натъкнахме на първите проблеми: мръсотия, агресивни пенсионери предлагащи квартири на всяка цена, още по агресивни таксиметрови шофьори! (но затова допълнително). Ни е не бързахме за никъде и затова решихме да минем пеша през центъра на определения за номер едно град за живеене в България - Варна.

Всъщност аз от малък все там почивам с много малко изключения на юг! Това което сега виждам е направо странно на фона на слабият туристически сезон. Разкопан гаров площад(докрая на нашият престоя ремонта там слава богу свърши), прах, мръсотия, изнервени хора и ....пусти улици и през деня и рехави улици вечерта. Даже във въздуха не се усеща традиционното настроение от минали години! Сградите олющени и в разрез с цените на недвижимите имоти. Хората унили! Е ще каже някой криза е....Да но у нас все сме в криза, криза на духовността, криза на доверие, политическа криза, а икономическата няма защо да я споменаваме!

Все пак има и много хубави неща, например морето, тук там благоустроени градинки и паркове, нови атракции в Морската градина и обновена морска алея с п- малко и по-качествени заведения и дискотеки

Та вървим си ние и стигаме до заветният Мак Доналдс, така да се кажа в самия център и там хоп отново ремонт, ама ремонт по всички правила, разкопано, прах, туристите сащисани минават между строителни машини и мургави строителни работници газейки в пясъка на непостроените тротоари. Да то всъщност от информационната табела си пише, че решението за него е взето през април а е започнат на 24 юли 2009, бих казал точно навреме .....в самият пик на туристическия сезон но то на кого ли му пука за някакви си туристи там пък било и българи или чужденци, важното е ремонти да се правят, кмета активност да отчита за бъдещата си политическа кариера може би като областен управител вече?!?!? Пиша това защото от 15 години професионално съм свързан с имиджа ни като туристическа дестинация и такива действия са недопустими. А да и предстоеше празника на Варна на 15 август.... Но едва ли това е важно!!

image

Е засега ви желая приятен ден а вие очакнвайте продължение за приключенията ми по българското черноморие, музейте и забележителностите, начина на намиране на рент-а-кар, транспорта и още много други приятни и не толкова приятни факти от престоят ми в нашата морска столица Варна!

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. justivan - нещо си в грешка
17.08.2009 10:30
Ако си мислиш ,че Варна се състои само от гаров площад и макдоналдс ,или просто си решил да плюеш по града ни ,то много жалко за теб .
цитирай
2. darybg - Що за глупости
17.08.2009 10:32
Като отговорен българин си казвам мнението данеби това да не е вярно! Това са факти а не измислици! Може би е редно да се снимате и вие там!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darybg
Категория: Туризъм
Прочетен: 54193
Постинги: 21
Коментари: 30
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031